Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine ilişkin olarak, “Zaman, EYT’nin ülkemizin sosyal güvenlik sistemine nasıl bir sıkıntı oluşturacağını gösterecektir” yorumunu yaptı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Ünlü yazısında, “Okuyucudan gelen tepkileri göze alarak EYT’yi doğru bir yöntem olmadığı için hiçbir şekilde savunmadım ve bundan sonra da savunmayacağım. Ancak sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için dün nasıl destek verdiysem bugün de ve yarın da aynı şekilde destek vermeye çalışacağım. Çünkü doğru her zaman doğrudur, yanlış ise her zaman yanlıştır. Keşke EYT’de geri adım atılmasaydı, ama muhalefetin konuyu çok farklı alanlara çekmesi işi bu noktaya getirmiştir. Babacan dahi, sorumluluk makamında iken EYT’nin tek harfine dahi tahammül edemezken şimdi çözüm üreteceğiz diyorsa demek ki bu sorunu çözmekten başka çare kalmamıştır. Zaman, EYT’nin ülkemizin sosyal güvenlik sistemine nasıl bir sıkıntı oluşturacağını gösterecektir. Bu konuda yanılmayı çok istiyorum. Keşke yanılsam." düşüncesini dile getirdi.

Ahmet Ünlü'nün ''Pazartesi günü Kabine toplantısı sonrasında sözleşmelilerin kadroya geçiş süreci belli olacak (mı?)'' başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.