CHP'den çarpıcı açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tuhaf bir Hamas sevdası var CHP'den çarpıcı açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tuhaf bir Hamas sevdası var

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında yaptığı açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakı ile 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde ittifaklar hakkında yol haritasını açıkladı.

İktidara ekonomi yönetimi ve Filistin politikaları nedeniyle eleştirilen yönelten Fatih Erbakan, "Milletimiz partimizin ittifak yapmasını istemiyor" ifadelerini kullandı.

Erbakan, seçmenlerinin talebi gereği Cumhur İttifakı içinde yer almayacaklarını açıkladı. 

"TEŞKİLATLARIMIZ BU İTTİFAKIN İÇİNDE YER ALMAMIZI İSTEMİYOR"

Fatih Erbakan, "Bu seçimlerde ittifak yapılması halinde 'İstanbul'un CHP'den alınabilir mi' diye düşündük. Toptan retçi bir anlayışın içine girmedik. Müzakere sürecinde karşımızda 5 sebep çıktı. Birinci sebep bu seçimin 14 Mayıs'tan farklı olduğunu gördük. Seçmenimiz ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz YRP'nin ittifakın içinde yer almasını istiyordu. Bizim önceliğimiz aziz milletimizin beklentisidir. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nda yer almıştık. İkinci sebep, teşkilatlarımız bu ittifakın içinde yer almamızı istemiyor" ifadelerini kullanarak tabandan gelen tepkilere dikkat çekti. 

YRP'NİN 3 BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI 10 ŞUBAT'TA AÇIKLANACAK

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, "31 Mart yerel seçimlerinde ittifakın içinde yer almamak; İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi adaylarımızı gösterme kararı almış bulunuyoruz. 10 Şubat'ta aday tanıtım toplantımızda ilan edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Merve Çoban