Kamu kurumlarına bağlı olarak Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan YHS pesonelleri, Devlet Bahçeli'ye sesleniyor. '' 140 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli olarak Teknik Hizmetler sınıfına geçmeyi talep ediyoruz.'' Peki bir süre önce Meclis'e sunulan konuya ilişkin ne yanıt gelecek?

Devlet Bahçeli: 24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyeti hazır ve kararlı  olmalı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışan YHS personellerinin uzun zamandır idari hizmetler sınıfına geçirilmeleri için milletvekilleri tarafından Meclis kürsüsünnde çözülmesi için teklif sunulmuştu. genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfına geçmek isteyen vatandaşlara yönelik Devlet Baheli'den destek gelecek mi?

YHS Meclis'e sunuldu! Gözler müjdeli haberde - İşçi Haber

1965'den beri uygulanan ve 657 sayılı kanuna tabi olan Yardımcı Hizmetler Sınıfı, mezun oldukları bölümlerden diplomalarının karşılığını alarak, bitirmiş oldukları okula ilşkin bölümlerde çalışmak istiyorlar. 

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

YHS PERSONELELRİ NE İSTİYOR?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına memur olarak atanan ama görev tanımı belli olmayan YHS kadrosunda memur, Çaycı, temizlikçi, aşçı, bekçi, teknik işler, şöför, hammal vb. bir günde birçok ünvanın görevini yerine getiren tek bir insan mezuniyeti lise ve üstü liyakat ve kariyer sahibi 110 bin personel eğitim durumlarına göre bir üst kadroya geçmek istiyor. 

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

2005 yılında düzenlenen Toplu Sözleşme 11. Maddesi'ne göre  ''Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanların öğrenim durumlarınal göre diğer hizmet sınıflarına bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız atanmalarının sağlanması'' şeklinde madde bulunmaktadır.

Hükümet tarafından konunun nçözüme kavuşturulmamsının ardından TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Türkiye genelinde 81 ilde grev yaparak iş bırakacaklarını duyurmasının ardından, bütün personeller harekete geçti.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

TEÇ-SEN yapmış olduğu açıklamada, 23 kasımda 81 ilde grev yapacaklarını ve YHS'nin çağ dışı olduğunu belirtti.

Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunlarına vurgu yapan sendika açıklamalarına devam ederek:

''YHS Çağ Dışıdır ve Bir An Önce Kaldırılmalıdır!  Emeğe saygı ve alın terinin kutsallığına inanıyorsak, miadı dolmuş YHS, tarihin tozlu raflarında yerini almalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda olmak bir kader değildir. Bu personelin emekli olana kadar aynı şartlarda çalışması liyakat ve kariyer ilkesine aykırıdır.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

YHS personelinin en düşük eğitim seviyesi lise-meslek lisesi düzeyindedir. Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunudur. Yalnızca "hizmetli" statüsündeki işleri değil, Memur-Teknisyen-Tekniker unvanlı personelin yaptığı işleri de yapmaktadırlar.  Bu personelin fiilen görev yaptıkları ve öğrenim durumları itibariyle hak ettikleri Genel İdare Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçişleri sağlanmalıdır.

TEÇ-SEN (Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası)'na Millî Eğitim çalışanlarının  ilgisi artıyor.

 Yardımcı hizmetler Sınıfına yüklenen görevler artık taşeron işçiler tarafından yerine getirilmektedir. Miadı dolan YHS kaldırılmalıdır. Personel öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.'' şeklinde TEÇ-SEN tarafından açıklama yapılmıştı.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Ankara'yı mesken tuttu Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Ankara'yı mesken tuttu

YHS PERSONELLERİ DEVLET BAHÇELİ'YE SESLENİYOR!

Kamu kurumlarına bağlı olarak Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan YHS pesonelleri Devlet Bahçeli'ye sesleniyor. '' 140 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli olarak Teknik Hizmetler sınıfına geçmeyi talep ediyoruz'' diyerek Bahçeli'ye seslenildi.

Derneğin yağmış olduğu açıklamada:

''140 bin Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli olarak 18 yıldır verilen sözün yerine getirilmesini Genel İdare veya Teknik Hizmetler sınıfına geçiş talep ediyoruz''