İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

Kamuda sayıları yaklaşık 110 bini bulan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri hükümete çağrıda bulunuyor. 

Çalışma şartlarının ağır olduğunu, işverenleri tarafından mobbige maruz kaldıklarını ve en önemlisi görev tanımı olmadan çalışmakta olan YHS personelleri, eğitim durumlarına göre statü değişikliğine gidilmesini istiyor. 

YHS çalışanları, içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söylerken, yeni bir hak talep etti.

"MEMUR KADROLARINA GEÇMEK İSTİYORUZ"

Temizlik, çaycılık, garsonluk, aşçılık, bahçıvanlık, kalorifer ateşçiliği, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama gibi amiri tarafından verilen işleri yaptıklarını söyleyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu, sayılarının yaklaşık 110 bini bulduğunu belirtti. Platformdan yapılan açıklamada, "Birçok kamu kurumunda temizlik, çaycılık ve buna benzer işler taşerondan kadroya geçirilen 4/D sürekli işçiler eliyle görülmektedir. YHS personelleri olarak amir, müdür kadrosu istemiyoruz.YHS çalışanları olarak şef, amir, müdür kadrosu istemiyoruz sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarımıza uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.