Kamu kurumlarında çalışan YHS (Yardımcı hizmetler sınıfı) personelleri  memuriyet kadrosuna geçmek istiyor. 

Kamu kurumlarında çalışan YHS (Yardımcı Hizmetler Sınıfı) personellerinin yeni yasa bekleyişi sürüyor. Vatandaşlar kamuda devam eden, yardımcı hizmetler Sınıfı'nın kaldırılması için sosyal medya platformlarından çalışma başlattı.

Kamuda büyük ayrımlara neden olan ve iş tanımları belli olmayan vatandaşlar, statü değişikliğiyle memuriyet sınıfına geçmek isemektedirler. Mağdurlar yaptıkları açıklamada, sorunun çözülmesi için geç kalındığını, konuyu çözen partiye oylarını vereceklerini belirttiler.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları çalışma ile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen mağdurlar, hükümetten statü değişikliği taleplerini yineledi.

Konuya ilişkin,AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen'den'in sosyal medya hesabından fotoğaf atmasının ardından mağdurlar statü çağrısı yaptı. Özmen şunları kaydetti:

''Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun bir parçası olan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci, Cumhuriyet tarihinin 12. Kalkınma Planının görüşmelerine Gazi Meclisimizde devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci Yüzyılı ilk Kalkınma Planının, hayırlı olması temennisiyle…''dedi.

STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYİŞİ SON BULACAK MI?

Yardımcı Hizmetler Sınıfını personellerinin görev tanımları olmadığından, temizlik,çaycılık,boya badana, bahçıvanlık, kalorifercilik ,aşçılık, bekçilik her türlü tamirat bakım gibi, amirlerinin emrettikleri her işi yapmaktadırlar. Süreç içersinde yalnız bırakıldıklarını söyleyen vatandaşlara, görevde Yükselme Sınavı ve yeterli kadro hakkı verilmemektedir.

Aralarında  lise,teknik lise,önlisans,lisans ve yüksek lisans yaparak öğrenim durumlarına erişmiş kişiler bulunmasına rağmen, diplomaları çalıştıkları kurumlar tarafından dikkate alınmamaktadır. 

''KAMU ÇALIŞANLARINA DİPLOMALARINA UGUN İŞLER VERİLMELİ''

Yardımcı Hizmetler Sınıfına kadro verilmesi konusunda açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram 

Tonbul desteğini şu sözlerle ifade etti:

"Kamu çalışanlarına diplomalarına uygun kadrolar verilmeli. Kamuda 140 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden lise ve üzeri eğitim seviyesine sahip olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere genel hizmetler sınıfına geçirilmeli. Toplu sözleşme masasında da her seferinde dile getirdiğimiz bu talebin karşılanması hem personelin motivasyonunu hem de kamunun hizmet kalitesini artıracaktır." dedi. Kamunun kanayan yarası olarak tabir edilen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Personelleri'nin mağduriyetleri göz ardı edilmeyerek, memuriyet istekleri yerine getirilmelidir.

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

YHS (YARDIMCI HİZMETLE SINIFI) NEDİR?

YHS, Yardımcı Hizmetler Sınıfıdır, memurluğun en alt basamağıdır, memur sınıfında değillerdir, verilen her görevi " Temizlik, garsonluk, getir götür işleri, hastanede ise hastabakıcılık vb." yapmaktadırlar. 657 sayılı kanuna tabidirler.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. Maddesine göre;

Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar.