Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri epey zamandır yaşadıkları mağduriyetin dile getirilmesi, dile getirilen mağduriyetin ise olumlu bir sonuca varması adına mücadele vermektedir. Ciddi problemlerle baş etmeye çalışan YHS personellerine müjdeli haber geldi. İşte haberin detayları...

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

YHS personeli, memur kapsamında yer almamaktadır. Fakat kanunda memur ibaresi kullanılarak tutarsızlık meydana gelmektedir. 

YHS personeli, asli ve sürekli kamu hizmeti yapmayıp, memur sayılmamaları gerektiğine vurgu yapmaktadır.

EĞİTİM DURUMUNA GÖRE STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASINI İSTİYORLAR

YHS personelleri, eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılması talebinde bulunuyorlar. Bunun nedeni ise; eğitim seviyesi yüksek olan personeller, görevlerinde daha kalifiye işler yaparken, düşük eğitim seviyesindeki çalışanlar ise daha basit işlerde çalıştırılmaktadır. Bundan dolayı adil bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan çalışanlar, haklarının korunması için yetkililerden destek bekliyorlar. 

YHS personelinin yaşadığı sorunların önündeki engeller neler?

Yardımcı Hizmetler Sınıfı çatısı altında; kamu kurum ve kuruluşlarında teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, terzi, berber, garson, bahçıvan, şoför, bekçi gibi çeşitli unvanlarda çalışan memurlar sendikalarını kurarak sorunlarını dile getirmeye çalışıyorlar, ancak hala yeterli bir çözüme ulaşamadılar. Senelerdir bu hususta bir adım atılmadığı gibi Görevde Yükselme Sınavı açılmaması ve açılsa bile yetersiz sayıda kadro imkanı sağlanması da YHS personeline yükselme şansı vermiyor.

Buna ek olarak, YHS personelinin kadro unvanlarına ilişkin görev tanımları kesin değil ve bundan ötürü kurumlarda çeşitli problemler yaşıyorlar. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda sadece Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan memurlar için ek gösterge belirlenmemiştir. Bu nedenle aylık ücretleri ve emeklilik hakları diğer memurlara göre daha düşük kalıyor. 

YHS PERSONELİNİ SEVİNDİRECEK HABER

Ankara kulislerine göre YHS personellerinin yaşadıkları mağduriyet ortadan kalkabileceği öngörülüyor. İlerleyen süreçlerde bu durum netlik kazanacaktır.