Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Yıldırım KAYA staj ve çıraklık mağdurlarına destek için Ulus Meydanı'ndaki basın açıklamasına katıldı. Basın açıklamasında partisi adına söz alan Yıldırım KAYA, staj ve çıraklık mağdurlarına söz verdi. ''Eğer iktidar, 15 Mayıs'a kadar staj ve çıraklığı torba yasaya koymazsa biz çıkartacağız'' dedi.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

''YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA SİZLERİN HAKLARINI GASP ETTİLER'' 

Sözlerine mağdurları selamlayarak başlayan Kaya, ''yağmur demediniz, çamur demediniz yıllardır emeklilikte yaşa takılanlar için birlikte mücadele ettiniz. Size bu hakkı ''kaybetsem de asla vermeyeceğim'' diyenlere inat, siz meydanları doldurdunuz. Depremi gerekçe göstererek, deprem sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu'nda ve Genel Kurulu'nda yangında mal kaçırırcasına sizlerin haklarını gasp ettiler. Biz asla staj mağdurlarını, çıraklık mağdurlarını bu torbaya koymazsanız adaletsizlik yapıyorsunuz dedik.''

''YA STAJI ÇIKARTACAKLAR, YA 15 MAYIS'TA MİLLET İTTİFAKI İKTİDARA GELECEK BU HAK MUTLAKA VERİLECEK''

İktidarın hakkı görmezden geldiğini belirten Kaya, ''Bugün emeğinizi görmeyenler, sizin hakkınızı gasp edenler unutmasın ki, parlamentonun görevi hak kaybına uğrayanların haklarını vermektir. Önümüzdeki günlerde yeniden torba gelecek, bu torbaya bir avuç beşli çetenin çıkarlarını değil, milyonlarca sizin gibi emekçilerin çıkarlarını koymak zorundalar. Ya koyacaklar, ya 15 Mayıs'ta Millet İttifakı iktidara gelecek, bu hak mutlaka verilecek ama biz diyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda siz stajın torbaya girmesini istiyorsunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi buraya çok yakın, 1.Meclis burnumuzun dibinde bu sesi duyacaklar. Siz haykırın, sizin sesiniz olmak bizim boynumuzun borcudur. Ya yapacaklar ya yapacağız, ya yapacaklar ya yapacağız!'' dedi.