696 KHK ile kadroya geçen işçiler tayin hakkı talep ediyor. 

Pek çok işçi, eşinin sağlık veya eğitim durumu nedeniyle başka il ve ilçede yaşamasına göz yumuyor. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler terfi  ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır. Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak şu anki mevzuata göre 696 KHK'lı işçilerin tayin veya görevde yükselme hakkı yoktur. 

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

detail-photo-fancybox-1

2021-2022 yıllarını kapsayan kamu çerçeve protokolünde tayin için "Yasal düzenleme çalışmaları başlatılacaktır" maddesi yer almasına rağmen yasalaşmadı, 2023-2024 yıllarını kapsayan taslak TÜHİS' e sunuldu. Ancak bu müjdeli haber kamu işçilerine uğramıyoe. Tayin işçinin de hakkı olduğunu vurgulayan mağdurlar yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor. 

İşçi Haber'e konuşarak yetkililere seslen bir işçi yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 

"696 kHK ile kadroya geçen işçiler için tayin hakkı istiyoruz. Yıllardır ailelerimizdenuzak yaşamak zorunda bırakıldık. Bizler deprem yaşadık, afet gördük. Aillerimizden ayrı kaldık. Aile bütünlüğüne önem veren bir devlet olmamıza rağmen bu hak nasıl olurda işçinin elinden alınır? Aileler zor durumda tayin  hakkı istiyoruz."