FETÖ iltisaklı olduğu öne sürülen ve sosyal medya üzerinden yaptığı ifşalarla adeta Türkiye siyasetine yön vermeye çalışan iş adamı Ali Yeşildağ'ın adıyla açılan bir sosyal medya hesabından montaj bir görüntü yayınlanarak Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hedef alınması sonrasında İnce'nin bugün basın toplantısı düzenleyerek adaylıktan çekildiğini duyurması siyaset gündemini sarstı.

MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN NEDEN ÇEKİLDİ?

Uzun bir süredir özellikle CHP ve Millet İttifakı'na yakın kesimlerin Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme çağrısı yapmalarına karşı İnce'den bir adım gelmemiş, adaylığını sürdüreceğini belirtmişti.

Muharrem İnce çekildi! Sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ta Muharrem İnce çekildi! Sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ta

İnce, açıklamalarında kendisine karşı FETÖ'den ciddi tehdit ve saldırılar geldiğini belirtmiş ancak mücadeleden yılmayacağını vurgulamıştı. 

Son günlerde AK Parti ve Erdoğan hakkında ifşalar yayınlayarak FETÖ firarisi Cevheri Güven'in YouTube kanalından da açıklamalarda bulunan iş adamı Ali Yeşildağ'ın Muharrem İnce'yi hedef alması sonrasında İnce hakkında adeta bir itibar suikastı başlatıldı.

"BUNU FETÖ'CÜLER YAPIYOR"

CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret

İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini şu ifadelerle duyurmuştu:

"Yanlışa yanlış , doğruya doğru dedim. 40 yılın içerisinde haksızlık yaptığım insanlar olabilir. Bu son 45 günde gördüklerimi, 45 senede görmedim.

Sahte dekontlar, jipler, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, fotoğraflar... İsrailli bir porno sitesinden alıyor, benim kelleyi koyuyor. Bunu FETÖ'cüler yapıyor. Türkiye'de muhalif olacağım diye paylaşanlar var.

Muharrem İnce: "Ya nerede bu savcılar? Neredesiniz siz? " Muharrem İnce: "Ya nerede bu savcılar? Neredesiniz siz? "

Bu atılan iftiralara, Saray'a giden CHP'liden başlayarak 'Saray'dan para aldı, çekilemez' diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum; bu sahte dekontlardan, görüntülerden çekindiğim yok. 45 gündür direniyorum.

Adaylıktan çekiliyorum. Türkiye'ye üçüncü seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın."

YILMAZ ÖZDİL: "ESKİDEN AKP'LİLER SEVİNİRDİ ŞİMDİ CHP'LİLER..."

Bu gelişmeler sonrasında Gazeteci Yılmaz Özdil, İnce’nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili çok konuşulacak bir yorumda bulundu.

Yılmaz Özdil'den bir istifa kararı daha: 'Buraya kadar' Yılmaz Özdil'den bir istifa kararı daha: 'Buraya kadar'

Özdfil, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Eskiden feto infaz ederdi, Akpliler sevinirdi, şimdi feto infaz ediyor, Chpliler seviniyor, ama gene de siz bilirsiniz tabii…” ifadelerini kullandı.