İşgalci sözde devlet İsrail,  Filistin'e yönelik saldırılarını bu sabah yoğunlaştırdı. İşgal kuvvetleri her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan'da Filistin halkına huzur vermedi.

İsrail, sabahın ilk saatlerinden itibaren genç, yaşlı, çocuk demeden zulmüne devam ediyor. Bununla beraber Müslümanlar'ın ilk mescidi olan ve oldukça büyük önem taşıyan Mescid-i Aksa'ya da büyük zarar veriyor.

2021 yılı Ramazan ayı sıralarında aynı şekilde Filistinli Müslüman halka saldıran İsrail, bu sene de işkence ve saldırıyla gündeme geldi. 

150 Yaralı!

İsrail'in sabahtan bu yana yaptığı saldırılarda 150 kişi yaralandı. Ölü olup olmadığına dair bir bilgi ise henüz bulunmuyor. Saldırılar devam ederken yaralı sayısı giderek artıyor. 

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 5 çift için toplu düğün töreni İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 5 çift için toplu düğün töreni

Geçtiğimiz yıl yine zulmüyle gündeme gelen ve sosyal medyada günlerce destek mesajları atılan Filistin, bugün yine sosyal medyanın gündemine düştü. Twitter'da konuyla ilgili binlerce destek tweeti paylaşıldı. Birçok kullanıcının sitemi ise Rusya'nın zulmüne milyonların sesi çıkarken İsrail'in zulmünü kimsenin görmüyor olması üzerinden oldu.

OLAY

İsrail'in işgali altında bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda toplanan gençler, sabah namazından sonra İsrail polisine taş atınca olaylar çıkmıştı.

Mescid-i Aksa'nın avlusuna bu sabah baskın yapan İsrail polisi, kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak gençlere saldırdı. Harem-i Şerif‘te bulunan tüm cemaate de müdahele de bulundu.

Cemaati darbederek dışarı çıkardıktan sonra Kıble Mescidi'ne gelen İşgal güçleri, zor kullanarak mescidin içine girdi.

İsrail polisi, Harem-i Şerif'te çıkan olaylarda 400 kişiyi gözaltına alınırken en az 150 kişi yaralandı.