Sarıyer'deki alışveriş merkezinde korkutan yangın Sarıyer'deki alışveriş merkezinde korkutan yangın

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde 10 Kasım günü öğleden sonra, iddiaya göre biri Suriye uyruklu iki kişi arasında yol verme nedeniyle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Tarafların arkadaşlarının da dahil olduğu olay, kısa sürede büyüdü.

Sokak ortasında süregelen kavgada, bir taraf tartıştığı kişilerden birini zorla hafif ticari araca bindirerek kaçırmaya çalıştı.

Sağ kapıyı açıp arkadaşını çıkardı

DHA’nın haberine göre; o sırada arabaya zorla bindirilen kişinin arkadaşı, aracın sağ kapısını açarak çıkmasını sağladı. Daha sonra iki arkadaş, koşarak olay yerinden kaçtı. Araçla kaçanları yakalamaya çalışan kişiler, silahla da ateş etti.

Yaşananlar cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Tarafların olayla ilgili şikayetçi olmadığı öğrenildi.

“Aracın bagajına bir kişiyi bindirip dövdüler”

Yaşananları anlatan bir mahalle sakini, "Önce Türk vatandaşıyla Suriye uyruklu bir kişi tartıştı. Daha sonra kavga ettiler. Ondan sonra başkaları da geldi. 2 araç geldi. Aracın bagajına bir kişiyi bindirip dövdüler. Daha sonra diğer araca bindirdiler.

“Arkadaşını kurtardı ve aşağıya doğru koştular”

Adamı tam götürecekleri sırada diğer arkadaşı kapıyı açtı. Arkadaşını kurtardı ve aşağıya doğru koştular. Kaçan bir kişinin arkasından otomobil sürücüsü kovaladı ve silahla havaya ateş etti. Kaçan kişiyi arabaya bindirip, götürdü. Olaydan sonra polis geldi, görgü tanıklarından bilgi aldı." dedi.