Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen kaza sonucu otoyolda gişenin beton bariyerine çarpan bir yolcu otobüsü alev aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, kazada 6 kişi yaralandı. Kaza, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Adana bölümündeki batı gişelerinde gerçekleşti. Olay, saat 02.00 sıralarında Yenice Beldesi'nde meydana geldi.

İstanbul'da yol ortasında dehşet İstanbul'da yol ortasında dehşet

AS Adana firmasına ait Adana-Ankara seferini yapmakta olan 01 AAS 601 plakalı yolcu otobüsü, gişenin beton bariyerine çarptıktan sonra alev aldı. Otobüste bulunan 3 personel ve 18 yolcu, çarpmanın etkisiyle aracı terk ederek canlarını kurtardı. Kazada yaralanan 6 kişi, diğer yolcular tarafından tahliye edilip 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri, yangına müdahale etti. Dumandan etkilenen ve yaralanan yolcular, sağlık ekipleri tarafından çevre hastanelere sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sonucu söndürülen ateş, otobüsün kullanılamaz hale gelmesine ve gişenin hasar görmesine neden oldu.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor.