Youtuber Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalında Ümit Özdağ fırtınası esti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, siyaset üzerine konuşulan Oğuzhan Uğur'a ait 'Babala' kanalına konuk oldu. Seyircilerin soruları Özdağ'ı terletti.

Geçtiğimiz günlerde programın fragmanı yayınlanmış ve büyük ses getirmişti. Merakla beklenen program dün yayınlandı. Video, 12 saatte yarım milyondan fazla kez izlendi. Videoda Ümit Özdağ'a muhalif görüşlerin Özdağ'a yüklendiği anlar dikkat çekti. Seyirciler arasında gazeteciler Mehmet Akif Ersoy ve  Özlem Gürses'inde bulunduğu görüldü. 

Özdağ'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği 9'uncu gemi Mısır'da ulaştı Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği 9'uncu gemi Mısır'da ulaştı

"İki kutuplu bir Türkiye siyaseti var, Cumhur ve Millet ittifakı. Biz her ikisinin dışında kendimizi konumlandırdık. Çünkü, iki ittifak arasındaki kavganın esasen düzen partileri arasındaki kavga olduğunu düşünüyoruz. Bu düzen partileri 1921 anayasasında uzlaşıyorlar, HDP de buna dahil. Sığınmacılar gönüllü geri dönerde uzlaşıyorlar, neo-liberal ekonomide uzlaşıyorlar. Biz bu düzen partilerinden farklıyız. 1924 anayayasasından milli ve üniter devletten hareket ediyoruz. neo-liberalizmin tarihin çöplüğüne gitmesi gerektiğini ve kamucu politikaların devreye girmesini düşünüyoruz. Beşli çetenin hakim olduğu piyasayı değil, tüm özel teşebbüsün rekabet edeceği piyasa ekonomisini hedefliyoruz. Bu noktada düzen partilerinden ayrılıyoruz."

Aday Olmayacak

Bugün temel meselemiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin aşmasıdır. Eğer Mansur Yavaş'ın kazanma şansına sahip olsaydım hiç düşünmeden aday olurdum. Bugün Mansur Yavaş'ın gerekçesi ne olursa olsun kamuoyunda en fazla desteği olduğu net bir durum ve biz altılı masaya Mansur Bey'i aday gösterin biz de destekleyelim dedik. Hala bir cevap çıkmadı, biz de bekliyoruz.

Mansur Bey'in 'aday değilim' dediği doğru değil. Bu konuda bildiklerimi kamuoyu ile paylaşmak için ortamın çok erken olduğunu düşünüyorum ama Mansur Bey 'aday değilim' demedi. Bir süreç var hala işliyor.

Cemaat Meselesi

Bugün sağlık bakanlığının bir cemaatin kontrolünde olduğunu biliyoruz. Nasıl adalet bakanlığı bir başka cemaatin kontrolündeyse. Devlet paylaştırılmış. Devletten cemaat ve tarikat hakimiyetini kaldıracağız. Şu anda devlet kurumlarına el koymuş durumdalar.

"Canları Cehenneme"

Benim siyaset dilim, diğer siyasetçilerden faklı. O da benim tercihim. Ben salağa salak derim. Tarafsıza tarafsız, tarafa da taraf muamelesi yaparım. Kim benden nefret ediyor biliyor musunuz? Benden FETÖ'cüler, PKK'lılar, Atatürk'ten nefret edenler nefret ediyor benden, canları cehenneme.

Ayrıca programda HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergellioğlu'nun oğlu Salih gergellioğlu da vardı. Oğul Gergellioğlu, Özdağ'a soru sorduğu sırada Özdağ'ın eleştirilerinin odağı oldu. Bunun üzerine Vekil Gergellioğlu, Twitter üzerinden Özdağ'a karşılık verdi. Gergellioğlu, 

"Sn. @umitozdag
Oğluma babasını gerekçe göstererek söylediğin sözler bırak tek bir sorunu çözmeyi, kendinle kavgalı bir kişi olduğunu ortaya çıkartıyor. 25 yaşındaki oğlum Salih ve diğer gençler senden olgun ve akıllı çıktı. Öylesine ırkçısın ki babadan dolayı oğlu yargılıyorsun!" dedi.