Yunan medyası tarafından yakından takip edilen, Türkiye’nin birçok alanda yaptığı yatırımlar ve stratejik gelişmeler bu seferde gündemde yerini aldı. Yunan basını tarafından yapılan haberlerde, Sinop ve Trakya’daki iki yeni nükleer santral projesine dikkat çekilerek Türkiye'nin bu yöndeki çalışmalarına değinildi.

Yunan Pentapostagma gazetesi Türkiye’nin nükleer santral projeleri ve enerji yatırımları hakkında, "Türkiye nükleer enerji yatırımlarıyla, bu alanda kendi kendine yeten bir ülke oluyor. Batı'nın yaptırımlarından hiç etkilenmiyor, projelerine de hızla devam ediyor." ifadelerinde bulundu.

Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü Endonezya'da sel ve toprak kayması yaşandı: 15 ölü

BARIŞÇIL AMAÇLA KULLANILDIĞI VURGULANDI

Gazete tarafından konuya ilişkin geniş bir dosya haber hazırlandı. Haberin içeriğinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki ilk reaktörün bu yıl içinde devreye gireceği aktarıldı.

Ayrıca, Sinop ve Trakya’da yapılacak nükleer santraller için çalışmaların sürdüğü hatırlatılarak Türkiye’nin aynı zamanda küçük modüler reaktörler için de planlar geliştirdiği belirtildi.

Son olarak haberde, bu tür yatırımların enerji alanında kendi kendine yeten bir ülke için büyük önem taşıdığı belirtilerek Türkiye’nin nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullandığı vurgulandı.

Editör: Öznur Kaya