1971’den bu yana kapalı olan Ruhban Okulu’nun faaliyete geçmesi için tarafların, “YÖK’e bağlı bir vakıf üniversitesi” statüsünde mutabık kaldığı ileri sürüldü. Okul açıldığında ilahiyat, felsefe ve güzel sanatlar bölümlerinin yer alacağı öne sürüldü. Gazete, henüz netleşmemiş bazı önemli konuları ise şu şekilde sıraladı:

* Ruhban Okulu’na giriş sınavları nasıl olacak? Adaylar, özel sınavlara mı yoksa Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlarına mı girecek?

* Öğrenciler, eskiden olduğu gibi Türkçe ve Yunanca dillerinde mi eğitim görecekler? Yoksa ana eğitim dili İngilizce mi olacak?

Heybeliada Ruhban Okulu, aynı zamanda manastır. Dolayısıyla kız öğrencilerin burada eğitim alabilmeleri mümkün değil. Bu durumda İstanbul’da başka binaların da bulunması gerekecek.

* Okul yönetimi nasıl belirlenecek? Terkos Metropoliti Apostolos Daniilidis’in başkanlığında, Patrihane’den 5 kişilik bir heyet söz konusu detayları görüşmek üzere önümüzdeki hafta Ankara’ya gidecek.

Cezalarda caydırıcılık artıyor: Adalet Bakanı Tunç’tan önemli açıklamalar Cezalarda caydırıcılık artıyor: Adalet Bakanı Tunç’tan önemli açıklamalar

Kathimerini, Türkiye’nin bu sürece olumlu yaklaştığını belirtti ve "Türkiye, Ruhban Okulu’nun açılmasına karşılık Batı Trakya’daki azınlık haklarıyla ilgili taleplerde bulunabilir" iddiasında bulundu.

Kaynak: Hürriyet