Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası iyice gerilen ipler sonrasında Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları, seyir halinde olan Komoros bayraklı "Anatolian" isimli Ro-Ro gemisine saldırdı.

İçişleri Bakanlığı açıkladı. Bakanlık, Çanakkale Bozcaada'nın 11 deniz mili güneybatısında uluslararası sularda seyir halinde olan Komoros bayraklı "Anatolian" isimli Ro-Ro gemisine 2 Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından taciz ateşi açıldığını duyurdu.

Banka hesabından para çekebilmek için annesinin parmaklarını kesmişti: Korkunç olayda yeni gelişme Banka hesabından para çekebilmek için annesinin parmaklarını kesmişti: Korkunç olayda yeni gelişme

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

  • “Uluslararası hukuk kuralları hiçe sayılarak açılan taciz ateşi sonrasında gemide bulunan 18 personelde (6 Mısır, 4 Somali, 5 Azerbaycan uyruklu şahıs ve 3 Türk vatandaşı) herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ve yaralı personel olmadığı tespit edilmiştir.
  • Halihazırda gemiye 2 Sahil Güvenlik Botu tarafından refakat edilmekte olup Çanakkale Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı gereği olay ile ilgili tahkikat başlatılmıştır.”