Çalıştıkları yerlerde sigortalarının yapılmasına rağmen uzun yıllardan beri emekli olmayı bekleyen 2000 sonrası SGK'lıların sorunlarına çözüm getirilmedi.

Bilindiği gibi EYT'nin çözüme kavuşmasıyla birlikte birçok vatandaş emekli olmaya hak kazanmıştı. Bu süreçten sonra sıra kendilerinde olduğunu düşünen vatandaşlar devlet büyüklerinden konuya ilişkin açıklamanın gelmemesinin ardından tepkilerini gösterdi.

Torba yasa ile birlkte birçok mağdurun sorunlarının çözülmesinin ardından konunun meclisten geçirilerek çözüm getirilmesini istiyorlar.

2000 sonrası kademeli emeklilik sorunu vatandaşların emekli olmasına engel olurken bazı hakların dışında kalıyorlar.  1 yıl 1 gün gibi bir süre için emekliliği kaçıran mağdurlar bunun kabul edilemeyeceğini söyleyerek konuya çözüm getirilmesini istiyorlar.

Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor! Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor!

Emeklilik süreci ve şartları, milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren "kademeli emeklilik" konusunun çözümü için vatandaşlar birçok mecrada yetkililere seslenirken durmaksızın mücadeleye devam ediyorlar. EYT kapsamına dahil olmayan ve yeterli prim gününe ulaşamayan vatandaşlar için "kademeli emeklilik hakkı ne zaman gelecek?

KADEMELİ EMEKLİLİKTE İLERLEME NE ZAMAN KAYDEDİLECEK?

8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olanların emeklilik süresi 1 yıl gibi bir kısa süreyle emeklilerinin 17 yıl uzamasıyla birlikte bu durumun adil olmadığını daha iyi bir iyileştirme yapılması gerektiğini söylüyorlar.  

Kademeli emeklilik konusunun revizyonu, emeklilik yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini ve emeklilik sistemini daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni sistem ile birlikte, milyonlarca insanın hayat kalitesinde artış bekleniyor. EYT kapsamındaki bireyler için bu sistem, emeklilik şartlarını daha erişilebilir kılması beklenirken 2000 sonrası SGK mağdurları yetkililerin çözüm odaklı yaklaşmasını bekliyor.