Belediye şirketlerinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen zabıtlara yönelik Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı 2024 yılı Bütçe Görüşmelerinde taşerona kadro sorununu Meclis'e sunmasının ardından vatandaşlar hükümetin yapacağı düzenlemeyi beklemye başladı.

657 sayılı devlet memurları kanununa kapsamında norm kadroya geçme hakları bulunan taşeron zabıtaların kadroya geçmemesi milletvekillerince tepkilere sebep oldu.

Çalıştıkları kurumlarda kadrosuz olarak istihdam ettirilmelerinin büyük eşitsizlik olduğunu belirten işçiler, memurlara aynı işi yaptıklarını ve kadrodan eksik kaldıklarını belirtirken, 657 Kadro ve özlük hakları konusunda revize yapılması için çağrıda bulundu.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

TAŞERON İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan