Yüz binlerce ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve veteriner hekim kamuda atama bulamadıkları için işsizlikle savaşmaya devam ediyor. 

Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu günden güne artarken ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler gelecek kaygısı altından ezilmeye devam ediyor.  

Isparta'da otomobil şarampole devrildi! 1 ölü 4 yaralı Isparta'da otomobil şarampole devrildi! 1 ölü 4 yaralı

Sayıları 600 bini aşkın Ziraat Fakültesi mezunu genç, kadro bulamadıkları için üç harfli ucuzluk marketlerinde, çeşitli fast-food restoranlarında çalışmak zorunda kalıyor. 

İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına yüz binlerce ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve veteriner hekim giriyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler  alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veteriner hekimler bir kez daha Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye seslendi.

''Değerli basın mensupları tarım ve orman bakanlığına atama bekleyen kıymetli meslektaşlarımız bizleri Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda yalnız bırakmayan saygı değer başkanlarımız çiftçiye mühendise veteriner hekime ve en önemlisi geleceğe sahip çıkmak için tarıma duyarlı olan bize eşlik eden vekillerimiz hoş geldiniz. 

Bugün burada yıllarca tarıma atama bekleyen meslek grupları olarak toplanmış bulunmaktayız. Tarıma toprağa hayvancılığa gönül ve ömür vermiş gençler olarak ziraat, MÜHENDİSLİK VE VETERİNER fakültelerinden aldığımız diplomalarımız ne yazık ki yıllardır evdeki duvarlarımızda asılı durmakta. Tarım ve orman bakanlığı son dört yılda 523+167 kişilik ziraat mühendisi 392 + 107 Veteriner Hekim istihdamı gerçekleştirmiş, GÜVENİLİR GIDANIN TEMİNATI OLAN GIDA MÜHENDİSİ İstihdamını ise SON DÖRT YILDA 135+14 YANİ SADECE 149 olarak belirleyerek on binlerce gencin geleceğini riske atmıştır. Neredeyse her gün tarım ve orman bakanlığına seslendiğimiz halde maalesef sesimizi duyuramıyoruz. Türkiye’nin bir Tarım, gıda ve hayvancılık cenneti olduğunu düşünüyoruz. Verimli toprakları ve eşsiz iklimiyle şaha kaldırabileceğimiz bir tarım ve hayvancılık seçeneğimiz var. Gıda denetimleri ile AB kriterlerine uygun gıda üretimi yapacak yetkin gıda mühendislerimiz var. Biliyoruz ki Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da personel ihtiyacı var. Buna rağmen bakanlığımız bizleri görmezden gelmeye, üvey evlat muamelesi yapmaya ve resmi bir açıklama yapmayarak bizleri dikkate almamaya devam ederek sadece üzüp hayal kırıklığına uğratmaktadır. Gıda, tarım ve hayvancılık olmazsa olmaz. Biz teknik personel istihdamı olmadan uygulamaya konulan projelerin hiçbir işe yaramayacağının altını çizdikçe, bakanlığımız gençleri tarımdan uzaklaştıracak uygulamalarına devam etmektedir. 

Tarıma atama bekleyen ve bir türlü dikkate alınmayan, gittikçe değersizleştirilen bu meslek grupları vatanına milletine aşık Türkiye sevdalısı gençlerden oluşmakta ve hak ettikleri konumu talep etmektedirler. Bizler tarımla ve gıdayla buluşmak istiyoruz. Masa başında değil sahada olmak istiyoruz. Ancak bağ bahçe tarlada, ahırda, gıda işletmelerinde denetimde üretime, gıda güvenliği ve kalitesine can verelim diye çırpındıkça tarım bakanımız sayın Vahit Kirişçi bizleri görmezden geliyor. İşte bu yüzden biz mühendisler bakandan umudu kesmiş durumdayız ve artık kendisinden hiçbir şey talep etmiyoruz. Bizim bu çağrımız cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a. Lütfen tarıma atama bekleyen bu gençleri hak ettiği konuma getirerek tarıma ve gıda güvenliğine sahip çıkınız. Çünkü tarıma sahip çıkan, geleceğe sahip çıkar.''