Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu çığ gibi büyürken  ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler gelecek kaygısı altında ezilmeye devam ediyor. 

İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına yüz bine yakın yeni mezun ya da işsiz ziraat mühendisi, veteriner hekim ve biyolog katılım sağlıyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologlar atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Uzun süren eğitim hayatlarının ardından bir o kadar da atanmayı bekleyen mezunlar işsizlikle baş başa kalırken meslek hayatlarının başında kazanmaları gereken deneyimlerden de mahrum bırakılıyor. 

Ülkemizin temel geçim kaynalarından biri olan tarım sektöründe atamaların yetersiz olması nedeniyle bu alanda ülkemize hizmet edebilecek nitelikli ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler göz ardı ediliyor. 

Atanarak mesleklerini icra etmek isteyen binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekim işsizlik psikolojisiyle mücadele ederken birçok mecrada yetkililere seslenerek istihdam sağlanmasını istiyor. 

Darbeyi bildiği i̇ddia edilen Kamış'ın tutukluluğu hakkında karar Darbeyi bildiği i̇ddia edilen Kamış'ın tutukluluğu hakkında karar

Bütün bakanlıklardan atama haberleri üst üste gelirken sadece Tarım Orman Bakanlığı’nın henüz resmi bir açıklama yapmaması ve bundan imtina ile kaçınması atama bekleyen binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekimi umutsuzluğa sürüklüyor.

Ülkemizde yaşanan doğal afetler ve ülkemizin jeopolitik konumu gereği önemi göz önüne alındığında böyle bir yüzyılda üretimin önemi gözler önüne serilmişken, ülkemizde yaşanan hayvan hastalıklarının artışı ve gıda ürünlerinin üretim yetersizliği fiyat artışına yansımışken, bu uğurda görev yapmaya hazır binlerce ziraat mühendisi ve veteriner hekimin ülkeye hizmet etmek için atanma mücadelesi vermesi dikkat çekiyor.