Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu çığ gibi büyürken ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologlar gelecek kaygısı altında ezilmeye devam ediyor. 

İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına yüz bine yakın yeni mezun ya da işsiz ziraat mühendisi, veteriner hekim ve biyolog katılım sağlıyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologlar alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologlar atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Uzun süren eğitim hayatlarının ardından bir o kadar da atanmayı bekleyen mezunlar işsizlikle baş başa kalırken meslek hayatlarının başında kazanmaları gereken deneyimlerden de mahrum bırakılıyor. 

Ülkemizin temel geçim kaynalarından biri olan tarım sektöründe atamaların yetersiz olması nedeniyle bu alanda ülkemize hizmet edebilecek nitelikli ziraat mühendisleri, veteriner hekimler ve biyologlar göz ardı ediliyor. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Atanarak mesleklerini icra etmek isteyen yüz bine yakın ziraat mühendisi, veteriner hekim ve biyolog işsizlik psikolojisiyle mücadele ederken birçok mecrada yetkililere seslenerek istihdam sağlanmasını istiyor.