Son olarak kabul edilen ilk torba yasayla birlikte memur ve emekli maaşlarına ilişkin zam oranları belirlenirken, daha kapsamlı bir ikinci torba yasa için çalışmalara hız verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın masasında birçok dosya bulunuyor ve ikinci torba yasa, bir dizi konuyu ele alacak.

İkinci torba yasa, memurların beklentilerini karşılamak amacıyla önemli düzenlemeler içerecek. Bu kapsamda, memurların 3600 ek gösterge artışı gibi konular üzerinde çalışmalar yapılacak. Ek gösterge artışı, memurların maaşlarında önemli bir iyileşme sağlayarak, hak ettikleri düzeyde bir gelire ulaşmalarına katkı sağlayacak.

Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur primlerinin eşitlenmesi de ikinci torba yasanın gündem maddelerinden biri olacak. Bu düzenlemeyle birlikte, prim oranlarında adaletin sağlanması ve tüm çalışanların aynı haklara sahip olması hedefleniyor.

Kadınların erken emekliliği konusu da ikinci torba yasa kapsamında ele alınacak önemli bir konudur. Kadın çalışanların daha erken yaşlarda emekli olmaları için gerekli düzenlemeler yapılacak ve bu şekilde kadınların emeklilik süreçlerinde daha fazla sosyal güvenceye sahip olmaları sağlanacak.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Taşeron sorunu da ikinci torba yasa ile çözüm odaklı bir şekilde ele alınacak konular arasında yer alıyor. Taşeron işçilerin haklarının korunması ve istikrarlı bir iş hayatına geçişleri için gerekli adımlar atılacak.

İkinci torba yasa için çalışmalar hızla devam ediyor ve çeşitli konuların ele alınacağı bir yasa tasarısı hazırlanacak. Bu düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte, memurların ve diğer çalışanların haklarının korunması, sosyal güvencelerinin artırılması ve daha adil bir çalışma ortamının oluşturulması hedeflenmektedir.

İkinci torba yasa çalışmaları başlıyor ve memur ve emekli maaşı zammı yanı sıra çeşitli konuları içerecek. Bu yasa tasarısı, çalışanların haklarının korunması ve iyileştirilmesi adına önemli bir adım olacak. İlgili gelişmeleri takip etmeye devam edin.