2000 sonrası emekli olan vatandaşlara müjdeli haber geldi. 

EYT yasasının çıkmasına rağmen maaşlarda yaşanan dengesizlik nedeniyle yeniden gündeme geldi. 

TÜİK'in enflaasyon oranını açıklaması ve ek olarak refah payının belli olmasının ardından emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılmıştı.  2000 sonrası emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir çalışma komisyonu kuruldu. Bu komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde emekli maaşlarına 1.300 TL artış yapılacak.

MART AYINDA MAAŞLAR YENİLENECEK

Türkiye Emekliler Derneği, 2000 sonrası emekli olan vatandaşların maaşlarının artması için Cumhurbaşkanı Redep Tayyip Erdoğan'a mektup göndermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelen talep üzerine konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konu incelendi.  2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarım mağduriyetlerinin giderilmesi adına yıllardır konuşulan intibak zammı bu sene yürürlüğe girecek. Böylelikle 2000 sonrası emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılmış olacak.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'de! İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'de!

Mart ayında yapılması beklenen intibak zammı ile emekli vatandaşların maaşlarına 1.300 TL ara zam yapılması gündemin en üst sıralarında yer alıyor. . İntibak zammı düzenlemesi sadece SGK'da 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşları kapsıyor.