EYT kapsamında olup primi yetmeyen binlerce insan ortaya çıkan adaletsizlik ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm bekliyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

EYT kapsamı dışında kalan 2000 sonrası sigorta girişi olan kişiler yeni emeklilik sistemi için duyurulacak açıklamaları yakından takip ediyor. 

8 Eylül 1999 öncesi şartlarda 3600 prim günü ile SSK'lılar kısmi emeklilikten 15 yıl sigortalılık süresi ile kadınlar 50 yaş ve üstü, erkekler 55 yaş ve üstünde yararlanıyordu.

İş ve Sosyal Sigortalar Kanunu'na göre EYT kapsamında olup primi yetmeyenler için "kademeli emeklilik hakkından" yararlanma imkanı bulunuyor. Buna göre kademeli emeklilikte 15 yıl ve 3600 günü dolduranlar daha fazla çalışmadan emekli olabilecek. Ancak kademeli emeklilik düzenlemesinin ne zaman çıkacağı henüz belli değil. Bu kapsamda yetkililerin çalışmasının devam ettiği ifade ediliyor.

Emekli olamayan binlerce insan ise ortaya çıkan adaletsizlik ve mağduriyetlerinin giderilmesini için seslerini duyurmaya devam ediyor.