14 Mayıs seçimlerine günler kala vatandaşlar 'Bağkur tescil affı gelecek mi?' ve 'Staj sigortası kapsama alınacak mı?' sorularının cevaplarını merakla araştırmaya başladı. Staj sigortası ve Bağkur tescil affı konularıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Bağkurlular prim eksiğini tamamlama yollarında biri olan ihya hakkındaki detayları araştırmaya devam ediyor.

Peki her Bağ-Kur'lu ihya alabilir mi?

Yıl ve prim şartınını tamamlayan ve aylık bağlama işi yerine getirilen EYT'liler dışında primi eksik olanlar bunu tamamlamanın peşinde. Askerlik ve doğum borçlanması primlerini tamamlamak için öne çıkan en yaygın yol ise ihya oluyor. Ancak her Bağ-Kur'lunun ihya alma gibi bir imkanı bulunmuyor. İhya alanların ise tamamını ödemesi gerekiyor.

İHYA HAKKI KİMİN İÇİN VAR?

Hizmet süreleri dolmuş ve prim borcu silinmiş Bağ-Kur'lular ihya için başvurabiliyor. Ancak ihyada dondurulmuş ne kadar gün hizmet süresi varsa, bu sürenin tamamı için ödeme yapılması gerekiyor. 

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

STAJ SİGORTASI İÇİN TARİH VERİLDİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim gününden sonra staj ve çıraklık mağdurlarınında emeklilik hakkına kavuşacağını söyledi. Yaptığı konuşmada da "14 Mayıs'tan sonra staj ve çıraklık mağdurları da emeklilik hakkına kavuşacak." ifadelerini kullandı.

BAĞKUR TESCİL AFFI ÇIKACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lular için erken emeklilik çalışmaları yapıldığını duyurmuştu. Ancak Bağkur tescil affı için henüz resmi bir açıklama gelmedi.