Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek! Mehmet Tahtasız'dan kademeli emeklilik bekleyenlere destek!

Kadroya alınmayan uzman çavuş ve uzman personeller de kadroya geçmek istiyor. Kamuda sözleşmeli çalışanlara kadro gelmiş ve aday memurluk sistemi getirilmişti. Ancak uzman çavuşlar bu düzenlemeden faydalanamıyordu.

TGRT Haber canlı yayınında Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uzman çavuşlara kadro konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu, “Bu konuda Meclis elinden gelen bütün çalışmayı ortaya koydu. Meclis’in elinde bir çalışma var. Meclis’in çalışma dönemi erken bittiği için o çalışma tamamlanmamış olabilir. Önümüzdeki dönemde bu konudaki çalışma Meclis’te ele alınacak ve yasalaşacaktır.” sözlerini kullandı.

Uzman çavuşlara kadro son dakika

MHP tarafından da öneri olarak sunulan taslakta, 200 bini bulan Uzman çavuşların tümünü kapsayacak bir çalışma yapılması istendi. Düzenleme henüz taslak halinde olduğundan dolayı ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak burada yapılacak görüşmelerin ardından düzenleme meclisten geçerse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak