2.000 yıllık Hallaton Miğferi yenilendi! 2.000 yıllık Hallaton Miğferi yenilendi!

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 30'uncusu düzenlenen İzmir Avrupa Caz Festivali 14 Eylül'de başlayacak.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) düzenlenen festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Goethe Enstitüsü İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 14-27 Eylül tarihlerinde her yaştan cazseveri ağırlamaya hazırlanıyor.

Festival kapılarını cazın başarılı ismi Ömür Göksel ile açıyor. Frank Sinatra şarkılarını seslendirecek olan Göksel'e, Zafer Çebi orkestrası eşlik edecek.

Dünyaca ünlü üçlülerden Uri Gincel Trio 19 Eylül'de, Fabio Zeppetella Organ Trio 20 Eylül'de, Vein Trio 22 Eylül'de ve Kora Jazz Trio 27 Eylül'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) sahne alarak dinleyicilere müzik şöleni yaşatacak. 

Festivalde sadece konser olmayacak

Festivalde sadece caz konserlerinden ibaret değil aynı zamanda söyleşi, dans gösterisi ve atölyeleri de içeriyor.

Cazın Kadın Sesleri adlı söyleşi 18 Eylül'de düzenlenirken Feminen isimli çağdaş dans performansı yine kadın temasını ele alan bir etkinlik olarak 26 Eylül'de sanatseverlere çarpıcı bir deneyim yaşatacak.

David Hanko fotoğraf atölyesi ile Ümit Tunçağ ve Sirel Ekşi'nin yürütecek olduğu gazetecilik öğrencilerine yönelik caz yazarlığını konu alan bir başka atölye düzenlenecek.

30. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin son etkinliği ise Şubat 2022'de 92 yaşında hayata gözlerini yuman Türk caz trompetçisi Maffy Falay'ın yaşamını konu alan belgesel gösterimi olacak. Yönetmenliğini Deniz Yüksel Abalıoğlu'nun yaptığı "Maffy's Jazz" belgeseli 29 Eylül'de İKSEV Salonu'nda gösterilecek.

İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, festivalin kültürler arası iletişimi sağladığını ve etkinliklerin her yaştan caz dinleyicisine hitap ettiğini, sadece konserlerden ibaret olmayıp eğitim programlarıyla gençlerle katkıda bulunduğu ifade etti.