2021 yılında değiştirilen POMEM giriş sınavı yönetmeliği ile Polis Akademisi Başkanlığı KPSS Taban puanını geçerli yılki alımın seviyesine göre değiştirebiliyor. Ayrıca değişen bir yönetmelik ile şahsen başvurularda KPPSS değerlendirmesine göre geçerli kontenjan sayısının 10 katı kadar aday mülakata çağırılıyor. Hâlihazırda yetersiz kontenjan nedeniyle mağdur olan POMEM adayları bir de 10 katı kuralı nedeniyle mağduriyet yaşamak istemiyor.

31. Dönem POMEM polis alımında 10 katına göre 106 bin adayın mülakata çağırılması gerekiyordu. Ancak toplamda 60000 aday çağrıldı. 10 katına takılan toplam 25 bin aday kaldı. Fakat 10 katına takılan adayların 31. Dönem POMEM'e dahil edilip mülakata çağırılmaları durumunda da 106 bin kişilik kontenjan dolmayacak. 

Başvuru sayısının az olması, lisans erkek adaylarının açılan yüksek kontenjanını dolduramaması, 10 katının lisanslarda geçerli olmaması, yapılan gereksiz başvurular, lisans 80 ön lisans 20 kuralının olması, alım sayı dağılımının haksız ve adaletsiz olması, sağlık şartlarının tutmayacağını bile bile sırf deneme amacıyla başvuranlar, diğer adayların kazanma şansını düşürürken mağduriyet yaşamalarına neden oluyor. 

Ancak, polis adayları fiziki olarak uygun olmayan ve ön sağlık elemesinde doğrudan elenecek adayların da başvuru yaparak önlerine geçmesiyle 10 katı kuralı nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere sesleniyor.

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor

Yeterliliği olmayan adayların başvuruda bulunması yığılmalara yol açarken başvuru şartlarını karşılayan adayların geri planda kalmasına neden oluyor. Mülakatlarda yığılma olması şartları sağlayan POMEM adaylarının önünde engel teşkil ederken adaylar birçok mecrada yetkililere seslenerek 10 katı kuralının kaldırılmasını talep ediyor. 

Adaylar, zaten ön sağlık aşamasında elenecek olan adayların önlerine geçmesi nediyle listeye giremediklerini belirtiyor. Boyu, kilosu tutmayan; vücudunda dövme olan ya da fiziki olarak gereken şartları yerine getiremeyecek kişilerin POMEM'e başvurması kazanma ihtimali daha yüksek olan adayları mağdur ediyor. 31.dönem POMEM adayları 10 katı kuralın esnetilmesini ya da kaldırılmasını talep ediyor.

Bu akşam da X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen 31.dönem POMEM adayları yetkililere seslenerek 10 katı kuralının kaldırılmasını talep etti.