Atama bekleyen harita ve kadastro teknikerleri "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Tapu Müdürlüklerine personel almasını ve bu atamadan Harita ve Kadastro Teknikerlerine de yer vermesini talep ediyoruz" diyerek mağduriyetlerini bir kez daha dile getirdi. 

Harita ve kadastro teknikerlerinin açıklaması şöyle:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü son iki merkezi atamalarda (2020/2 2021/1), son 4 yıldır ise sözleşmeli personel atamalarında hiç Harita ve Kadastro Teknikeri ataması yapmamıştır. Ana kurumumuz olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün atama yapmaması biz Harita ve Kadastro Teknikerlerinin 85+ 90+ puanlarla açıkta kalmasına neden olmuştur.

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

'Tapu Müdürlüklerine personel alınsın'

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 yılında yaklaşık 10,3 milyon işlem yapmış ve bütçeye 11 milyon TL, 2020 yılında ise 11,1 milyon işlem yapmış ve bütçeye 18,8 milyon TL gelir sağlamıştır. İşlem sayılarda yıllara göre artışa göre Tapu Müdürlüklerine Harita ve Kadastro Teknikerlerinden hiç atama yapılmamış diğer bölümlerden ise az miktarda atama yapılmıştır. Bu da mevcut Tapu ve Kadastro kurumunda çalışan memurlara ek iş yükü olarak geri dönmüştür. Hatta çalışanlar işlemleri yetiştirebilmek için hafta sonları bile çalışmaya devam etmektedir. Bu kadar personel ihtiyacı varken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Tapu Müdürlüklerine personel almasını ve bu atamadan Harita ve Kadastro Teknikerlerine de yer vermesini talep ediyoruz. 

'Mevcut personelin çalışma koşulları ağırlaştı'

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kadastro Müdürlüklerinde ise 441 personel kurumdan ayrılmıştır (istifa, emeklilik, ölüm vb. sebepler). Buna karşılık sadece 50 personel ataması gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu az atamalar sonucu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kadastro Müdürlüklerinde işlemler aksamakta ve mevcut personelin üzerine ekstra yük bindirmektedir. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden talebimiz Tapu Müdürlüklerine, Kadastro Müdürlüklerine ve Bölge Müdürlüklerine Harita ve Kadastro Teknikerlerinin ve diğer bölümlerin atamasını yaparak işlemleri zamanında ve personel üzerine ekstra yük binmeden yapılmasıdır. Gelecek Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü atamalarının adaletli ve yüksek sayıda olacağına inancımız tamdır."