Mağdurlar, ihtiyaç durumunda yeni alım yapılmasını değil uzun süredir yedeklerde bekleyen personellere öncelik verilmesi için mücadelerine devam ediyorlar. 

3546 yedeğe atama haberi verilmesi için mağdurlar sosyal medya paltformu Twitter'dan etiket çalışması düzenledi.  Binlerce mağdur, "#3546Yedek ve #MüjdeSırasıYedeklerde " etiketiyle paylaşımda bulunmaya devam ediyor. 

3546 yedeğe atama haberi bekleyen mağdurlar İşçi Hbaer'e konuştu:

Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor Bağ-kur tescil mağdurları verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

Biz İçişleri 3546 yedek adayıyız. Ancak 4 Kasım 2022'de kazandığımız bu 1 yıllık yedeklik hakkı 28 Kasım 2022'de çıkan sözleşmelilerin kadroya geçmesi kanunu ile asillerin kadroya geçmesi münasebetiyle yedeklik hakkımızın yandığını bakanlıklardan ve valiliklerden bildirdiler. Bakanlığın yoğun iş yükü ve eksik personelinin varlığına dair aldığımız bilgilere istinaden EK ATAMA istiyoruz. Bunu içinde bulunduğunuz medyanın gücünden faydalanarak sesimizi duyurmanızı, bizim ve bizim gibi diğer bakanlıklarda mağduriyet yaşayan yedeklerin ek atama ile çözüme kavuşmasını dile getirmenizi rica ederiz."