Elazığ Atatürk Stadyumu’nda yenileme çalışmalarının ardından isminde bulunan Atatürk ıortadan kaldırıldı. Kentte 1974’ten beri maç oynanan Atatürk Stadyumu yeniden inşa edilmiş ve  stat isminin de “Yeni Atatürk Stadyumu” olacağı belirtilmişti. Buna karşın yenilenen stada “Elazığ Stadyumu” ismi konuldu.

STATLARDAN SİLİNEN ATATÜRK İSİMLERİNE BİR TANE DAHA EKLENDİ

Gelişmeyle birlikte Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun, Eskişehir'deki Atatürk statlarının ardından Elazığ'daki stadın isminden de Atatürk silinmiş oldu. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da isminde değişikliğe gidilerek İnönü'nün kaldırılmıştı.

CHP'Lİ VEKİLDEN TEPKİ: “ATATÜRK'ÜN İSMİNİ SİLMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol şu ifadeleri kullandı:

Formula 1'de heyecan Çin'de devam edecek Formula 1'de heyecan Çin'de devam edecek

“Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir.

Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ'da Atatürk'ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum.

"BÖYLE OLACAĞINI ÖNGÖRMÜŞTÜK"

Atatürk'ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019'da öngörmüştük. Olası isim değişikliğine yönelik soru önergesi vermiştik.  Elazığ halkı Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasının değerlendirmesini yapacaktır.

"BAKANLA GÖRÜŞTÜM"

Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan bildirdim ve akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm.

Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler. Sayın Bakan'a Elazığ halkı adına teşekkür ederim.”