Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Uzun süredir verilen emeklilik mücadelesinin çözüme ulaşmasından sonra milyonlarca EYT'li maaşlarını almaya başladı. Ancak 5000 prim günü sayısının kademeli olarak 5 bin 975 güne çıkarılması nedeniyle birçok EYT'li halen mağduriyet yaşıyor.

5000 prim günü doldurma şartı kademeli olarak 5 bin 975 güne kadar çıkan prim gün sayısı şartı, bir çok EYT'linin emeklilik planlarını erteletti. 

EYT yasasından sonra 5 milyona yakın kişi emeklilik hakkına sahip oldu. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirdikleri takdirde emekli olabiliyorlar. Ancak SSK'lılar kademeli prim gününe tabi tutuldu. EYT yasasından yararlanamayarak kapsam dışı kalan vatandaşlar ise konuyla ilgili çözümü merak ediyor.

Konuya dair henüz net bir çözüme ulaşılmış değil. Çeşitli nedenler ve yasa değişiklikleri sebebiyle emekli olamayan kısmi emeklilik mağdurları seslerini her türlü platformdan duyurmaya devam ediyorlar. Konunun çözüme kavuşması için ise meclisin açılmasını bekliyorlar.