Türkiye'de uzun yıllardır emeklilik hayali kuran binlerce vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının kabul edilmesi ile hayallerine kavuştu. Ancak, bu yasa beraberinde getirdiği belirli bir prim günü hedefine ulaşma zorunluluğu nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olmasına yol açtı.

EYT yasası ile birlikte gelen bu zorunluluk, emeklilik için yeterli prim gününe ulaşamayanların mağduriyetini arttırıyor.

5000 prim günü hedefine ulaşamayan vatandaşlar, yaşadıkları adaletsizlik karşısında isyan ediyor. Yıllarca emek vermiş, ailelerini geçindirmiş bu vatandaşlar, hak ettikleri emekliliği yaşayamamanın hüsranını yaşıyor. Emeklerinin karşılığını alamadan yaşlanmanın acısıyla baş başa kalan binlerce vatandaş, EYT yasasının belirlediği 5000 prim günü hedefi nedeniyle mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Uzun yıllar boyunca çalışarak emeklilik hayallerini kurmuş olan bu insanlar, hedeflerine ulaşamamaları nedeniyle maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmakta ve yaşlılık dönemlerini belirsizlik içinde geçirmek zorunda bırakılıyor.

Emekli olabilmek adına kredi çekmek zorunda kalan bu grup, ellerine geçecek emekli maaşlarıyla borçlarını ödeyerek rahat bir emeklilik hayatı kurmayı umuyordu. Ancak, verilen sözlerin tutulmaması ve sonrasında yapılan kanun değişiklikleri, bu kişileri büyük bir mağduriyetin içine itti.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Geleceğe dair belirsizliklerle mücadele eden 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulunması ve beklenen düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Emeklilik hayalleriyle çektikleri kredilerle bir yük altına giren bu vatandaşlar, beklentilerinin karşılanmaması nedeniyle finansal zorluklarla karşı karşıya kalmış durumda.

Mağdurlar seslerini yükseltiyor!

EYT yasası konusundaki bu mağduriyetler, kamuoyunda dikkat çeken bir sorun haline gelmiş durumda. Uzun vadeli çözümler ve emeklilik sistemine yönelik daha adil bir yapılanmanın oluşturulması talep ediliyor.

Buna istinaden 5000 ve kısmi emeklilik  mağdurları sosyal mecralarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Emeklilik şartları konusunda verilen sözlerden ötürü kredi çekmiş olan mağdurlar tepkilerini sosyal medyada gösteriyorlar.

5000 prim zorunluluğu bulunan vatandaşlara adil bir çözüm bulunması gerekliliğini vurguluyorlar. Bu durumun acilen çözüme kavuşturulması ve mağdurların hak ettikleri emeklilik koşullarına uygun bir şekilde yaşamalarının sağlanması gerektiğini ifade ediyorlar.

Sosyal medya üzerinden hükümet yetkililerine ve ilgili kurumlara seslerini duyurmaya çalışan emeklilik mağdurları, sorunlarına dikkat çekerek çözüm bulunması için çaba sarfediyorlar.