4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyalmedya başta olmak üzere birçok mecrada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenmeye devam eden belediye şirket işçileri sık sık gündeme damga vuruyor.

Yaşadıkları mağduriyeti 'maaşlı kölelik' şeklinde isimlendiren belediye şirket işçileri 2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilerek adeta ikinci plana atıldı. Çalıştıkları işin tam olarak karşılığını alamadıklarını belirten belediye şirket işçileri çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını ve norm kadroya alınmayı bekliyor. 

Belediyelerde üç türlü statü bulunmakta. Biri memur statüsü, ikincisi norm kadrolu işçiler yani doğrudan belediyenin işçisi olan işçiler. Bir de belediye şirket işçileri. Norm kadrolu işçilerle hem statüleri hem çalışma sistemi hem çalışma alanı aynı olmasına rağmen, yani yaptıkları iş aynı olmasına rağmen hem özlük haklarında hem de çalışma alanlarında bir sürü farklılıklar yaşıyor. Yasal olarak belediye şirket işçileri bir sürü hak kaybı yaşıyor. 

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Belediye şirket işçileri, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak verilmesini ve yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. 

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kadroya alınmayı ve çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını bekleyen belediye şirket işçileri için çağrıda bulundu.

Özkal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Soruyoruz! 600bin belediye şirket işçisi neden Kamu Çerçeve Protokolü’ne dahil edilmiyor? Bakanlıklara verilen 4D kadrosu neden onlara verilmiyor?

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü