696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlar zorunlu emeklilik uygulamasından mağdur olmaktadır. 47-48 yaşlarında emekliye ayrılan bu çalışanlar, kurumlarına tecrübeleriyle katkıda bulunamamakta, kurumlar da nitelikli iş gücü kaybı yaşamaktadır. Emekli olduktan sonra da hayatlarını sürdürebilmek için çalışmak zorunda kalan bu çalışanlar, yaşları nedeniyle iş bulmakta güçlük çekmekte, işsiz kalma tehlikesiyle yüz yüze gelmektedir. Bu nedenle hak kaybına uğrayan çalışanlar resen emeklilik uygulamasının kaldırılmasını talep ediyor.

696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlar zorunlu emekliliğin kaldırılmasını istiyor

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya geçirilen taşeron işçiler, kamu çalışanlarına göre farklı bir durumda bulunuyorlar. Bu işçiler, emekli olabilecekleri yaşa geldiklerinde kamudaki görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bunun yanı sıra, taşeronda çalıştıkları dönemde yürüttükleri işlere göre belirlenen dar bir iş tanımına tabi tutuluyorlar. Bu durum, hem emeklilik haklarını hem de iş güvencelerini olumsuz yönde etkiliyor. 696 sayılı KHK ile kamuya geçen işçiler, bu sorunların çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar.

Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor

696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlar tayin hakkı istiyor

Kadroya geçirilen ancak tayin hakkından yoksun bırakılan işçiler, mağduriyetlerini dile getirmek için seslerini duyurmaya çalışıyor. İşçiler, ailelerinden uzak kalmamak ve iş verimliliğini artırmak için tayin hakkının kendilerine verilmesini talep ediyor. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen personel, tayin hakkından mahrumdur. Bu durum, çalışanların memnun olmadıkları yerlerde çalışmaya devam etmelerine, sosyal yaşamlarının bozulmasına ve aile ilişkilerinin kopmasına yol açmaktadır.