696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemesi, mağdurların yaşadığı bir dizi soruna yol açıyor. Bu durum, işçilerin bulundukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal ilişkilerinin zarar görmesine, hatta aile birliklerinin bozulmasına neden oluyor. Mağdurlar, bu zorlukların üstesinden gelebilme ve haklarını savunabilme amacıyla yetkililere çağrıda bulunuyor.

Tayin hakkının verilmemesi gibi özlük haklarının henüz iyileştirilmemiş olması, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler arasında artan mağduriyetlere neden oluyor. Bu mağduriyetleri sona erdirmek amacıyla işçiler çeşitli şekillerle etkinlik düzenleyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

696 sayılı KHK tayin hakkı ne durumda?

Kamu çalışanları için geçerli olan tayin hakkı, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak mevcut mevzuata baktığımızda 696 KHK'lı işçilerin nakil, terfi, tayin veya görevde yükselme hakları yoktur.

İşçi Haber gündeme taşıdı: İmamoğlu eleştirilerin odağı oldu! Maaş krizi çözüldü İşçi Haber gündeme taşıdı: İmamoğlu eleştirilerin odağı oldu! Maaş krizi çözüldü

"Sorunlar bir an evvel çözüme kavuşturulmalı"

Daha önce bu mağduriyete ilişkin açıklamalarda bulunan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "696 sayılı KHK kapsamında kadro alan işçilere, iş ve iş yeri değişikliği ile nakil, tayin ve becayiş hakları tanınmalı ve bu konularda yaşadığı sorunlar bir an evvel çözüme kavuşturulmalı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile anlaşmaya varılan ve kamu çerçeve protokolünde yer alan temel konulardan biri olan bu düzenlemenin de bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.