4-D  kamu işçileri mazeret tayin hakkı olmadığı için eşlerinden ayrı kalmalarına tepki gösteriyor.

2021 yılındaki sözleşmenin uygulanmaması büyük bir mağduriyete neden olmuştur. Binlerce kamu işçisi ailesinden ayrı yerlerde yaşamak zorunda kalırken evliliklerini sürdürmekte zorlanıyor. 

İşçi Haber'e konuşarak yetkililere seslenen işçiler yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 

"696 KHK ile taşerondan kadroya geçen 4D kamu işçileri mazerat tayini hakkı olmadığı için 5 yıldır eşinden yuvasından çocuğundan ayrı yaşıyor. Eş durumu, sağlık, engellilik, anne baba sağlık durumu ve deprem bölgesinde, depremden etkilenen 4D kamu işçilerinin mazeret tayini sorununun çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Sayın Bakanım Bakanlığınız ve İşçi Konfederasyonları arasında 2021 ve 20222 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolünde 9. madde ile yer almasına rağmen ilgili madde yasalaşmadı. 2,5 yaşındaki kızımdan ayrı yaşıyorum. Allah rızası içn duyun sesimzi. Diğer kamu personeline ( memur, eski işçileri, İŞKUR ile işe başlayan işçiler) verilen mazeret tayinini bizler de istiyoruz. Binlerce kamu işçisi yetkililerden gelecek müjdeli haberi bekliyor. "

Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi Gönül Boran Özüpak'tan 'emekliye özel çalışma' eleştirisi

Mazeret tayin hakkı nedeniyle aile bütünlüğünü koruyamayan işçiler yetkililerden bu konuda somut bir adım atmasını, Meclis'in açılmasıyla bu konudaki mağduriyetin giderilmesini bekliyor.