Von der Leyen, yılın ilk NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda Leyen, İttifak'ın 75'inci yıl dönümünü  kutlayarak açıklamalarda bulundu. 

Paylaşımda "NATO, 75 yıldır Avrupa-Atlantik'te güvenlik ve istikrarın temeli olmaya devam ediyor." ifadesine yer veren Leyen, son bir yılda üye olan Finlandiya ve İsveç'le birlikte NATO'nun daha güçlü hale geldiğinin altını çizdi.

Von der Leyen, Ukrayna için "sarsılmaz birlik" içinde olunduğunu vurgulayarak, "Bu yıl dönümünde transatlantik dayanışmaya bağlılığımızı vurgulayalım." çağrısında bulundu.

NATO'NUN 75. YILI KUTLANIYOR

NATO'ya üye 32 ülkenin dışişleri bakanı, Brüksel'deki karargahta 2 günlük toplantı için bugün ve yarın bir araya gelecek.

Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı

Toplantı kapsamında ilk gün, temmuzda Washington'da yapılacak NATO zirvesine hazırlıkları, Ukrayna'ya desteği artırmayı ve sürdürülebilir hale getirmeyi ele alacak bakanlar, yarın yıl dönümü kutlaması törenine katılacak.

Ayrıca Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de AB'yi temsilen toplantıların bir kısmında yer alacak.

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya