Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından yayınlanan bildiride, AB ülkelerinin Ukrayna'ya mali desteklerine devam etme kararı aldığı belirtilirken, İtalya, Yunanistan ve diğer ülkelerin sığınmacılar için uyum fonlarından daha fazla yararlanabilmesi için araştırma yapılacağına dair AB Komisyonu'na yetki verildiği aktarıldı. 

Bildiride, AB'nin Türkiye ve bölge ülkeleri, Balkanlar ve Afrika'ya yönelik 7.6 milyar euroluk bir bütçe ayırma kararı aldığı açıklandı. Bu fonun, Suriyeli mültecilere ve diğer üçüncü ülkelere etkili göç işbirliği sağlamak amacıyla kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, daha önce AB Afrika Güven Fonu kapsamında yapılan eylemlerin devam edeceği ve Batı Balkanlar, Güney komşular ve Afrika'ya yönelik ortaklıkların ve finansmanın destekleneceği ifade edildi.

Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun durumunda yeni gelişme! Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun durumunda yeni gelişme!

Bildiride, AB'nin bu bütçeden ne kadarının Türkiye'ye ayrılacağına dair net bir bilgi verilmezken, detaylı bilgilerin sunulmadığı belirtildi.

Kaynak: Sputnık