TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak yasa ile 1999 öncesi hakların tamamının iade edilmemesi vatandaşların tepkisini çekti. Uzun süredir emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar şimdi de yeni engellerle emekli olamıyor.

8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi olup 3600 prim gününe sahip vatandaşların, kısmi emeklilik ve ABO mağdurları kapsama alınmadı. Emekli olmak için çok daha uzun süre beklemesi gereken vatandaşlar ortadaki bu adaletsizliğe karşı çıkmaya devam ediyor. Vatandaşlar adil bir emeklilik sisteminin gelmesiyle EYT düzenlemesinde yaşanan bu haksızlığın giderilmesini isterken uzun zamandır beklenen EYT düzenlemesinin de eksik gelmesine tepki gösteriyor.

1999 öncesi haklarına kavuşmak isteyen EYT mağdurları seçim öncesi yaşadıkları haksızlığın giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan 1999 öncesi haklarına kavuşmak isteyen EYT mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

Hükümetin sayıları binleri aşan mağdurları görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması beklenirken Meclis'in seçim gündemi için kapatılmış olması yeni EYT mağdurlarını hayal kırıklığına uğrattı. Vatandaşlar EYT yasası için yıllarca mücadele etmişken emekli olmak için daha fazla beklemek istemiyor.

Bugün de Twitter'da #SandıktanTastamamEYT etiketi ile düzenlenen etkinlikte EYT'nin gerisinde kalan 5000, ABO ve kısmi emeklilik mağdurları için birlik olundu. Etkinliğe binlerce emeklilik mağduru katıldı. 1999 öncesi haklarına kavuşmak isteyen EYT mağdurlarının yanı sıra EYT düzenlemesiyle emeklilik hakkına kavuşan vatandaşlar da geride bırakılan mağdurlara destek oldu.