Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2022 lisans oturumu soruların çalındığına dair iddialar olması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan DDK'ya talimat verdi. Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na olayı incelemesini istedi. Adaylar, KPSS sınavı iptal edilecek mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

'PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR'

DDK müfettişleri ÖSYM Başkanlığı bünyesinde ilk incelemelerine başladı. SABAH'a konuşan DDK Başkanı Yunus Arıncı, lisans soruları hakkında ilk değerlendirmesini paylaştı!

"İncelemeyi hemen başlattık. Daha önce de beyan ettiğim gibi problemli bir durum var görünüyor. İncelemenin ne kadar süreceği konusunda net bir şey söylememiz şimdilik mümkün değil.

Neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ancak çok kapsamlı bir inceleme yapacağız. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına incelemeyi en kısa zamanda tamamlayacağız ve sonucu hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımıza sunacağız" ifadelerini kullandı.

KPSS SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ?

KPSS'deki soruların sızdırıldığı iddiası ülke gündemine bomba gibi düştü. Twitter üzerinden ÖSYM'ye tepki yağmaya devam ediyor. Bir gecede ÖSYM Başkanı görevinden alındı ve yerine  Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. 

ÖSYM açıkladı: MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı ÖSYM açıkladı: MSÜ değerlendirme işlemleri tamamlandı

KPSS sorularının incelenmesi ve ÖSYM eski Başkanı Halis Aygün'ün görevden alunması adayların kafasını karıştırdı. 

KPSS lisans sınavı iptal yetkisi Devlet Denetleme Kurulu DDK'da değildir. Ancak yapılan incelemeler sonucunda kopya olduğu düşünülen soruların sayısı fazla çıkarsa KPSS iptali söz konusu olabilir.