Aile Sağlığı Merkezlerinde olmayan güvenlik önlemleri birçok olumsuz vakayı da doğuruyor. Bu konudaki eksikliği ise Genç Sağlık Sendikası ASM Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahiner şöyle dile getiriyor:

Damlataş Aile Sağlık Merkezi‘nde görev yapan doktor Melek Bağce ile boşanma sürecinde olan eşi Mustafa Bağce tarafından görev yerinde öldürüldü. Burada görevli olan eşiyle tartışmaya başlayan Mustafa Bağce, çıkan kavgada eşini bıçaklayarak öldürdü.

Öldürme aracı olarak bıçak kullanıldı. Şimdi nerden başlasak neye isyan etsek... Aile Sağlığı Merkezlerinde can güvenliğinin olmamasına mı? Sağlıkta şiddetin bitmeyişine mi? "Eş" terörüne mi? Tüm bunların çözümüne yönelik girişimlerin olmamasına mı?

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Rastgele bir AVM ziyaretine gittiğimizde kapıda duran güvenlikleri ve güvenlik cihazlarını görürüz, bu cihazlar ASM'lerden esirgenen cihazlardır. Aile Sağlığı Merkezleri güvenlik önlemlerinin olmadığı kuruluşlardır. Herkesin rahatlıkla girebildiği şiddet uygulayabildiği...

Bundan bir süre önce bir AVM ziyaretinde çantamdaki steteskopun açıklaması yaptırıldı. Gerekçe olarak kesici deli alet olarak kullanılabilirliği sunuldu.
Birkaç gün önce bir devlet kurumunda olmayan güvenlik önlemleri bir sağlık çalışanı hayattan kopardı. Diyeceklerim bu kadar... Sağlık sisteminin ilk basamağı olan bu değerli sağlık kuruluşları sağlık sisteminin görmediği kurumlardır.

Talebimiz bir AVM kadar değer görmek. Bir AVM kadar güvenlik önlemlerinin uygulanması..