AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi sonrası, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından parti genel merkezinin önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel: Atatürk'ün partisinin iktidar olma sırası geldi CHP Genel Başkanı Özel: Atatürk'ün partisinin iktidar olma sırası geldi

MYK'da 14 isim değişmedi

Genel Başkan Erdoğan'ın toplantının sonunda MKYK'nin içinden çıkan MYK üyelerini açıkladığını aktaran Çelik, "İki genel başkanvekilimiz var. Birinci Genel Başkanvekilimiz Efkan Ala, ikincisi Mustafa Elitaş." ifadelerini kullandı.

Çelik, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'nın Hayati Yazıcı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Sivil Toplumdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Genel Sekreterimiz Fatih Şahin."

AK Parti Sözcüsü görevini sürdüren Çelik, grup başkanı ve grup başkanvekilinin isimlerinin listelerde olmamasına ilişkin de "Grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz, MKYK'nın ve MYK'nın doğal üyesidirler. O sebeplerle listelerde görememişsinizdir, onlar görevlerine aynen devam etmektedirler. MKYK ve MYK toplantılarına aynen katılacaklardır." diye konuştu.

"Her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, Gazze şeridindeki olaylara ilişkin soru üzerine, "Birincisi, prensip olarak söyleyeyim, her türlü sivil ölüm kaybına karşıyız. Bu bakımdan hangi taraftan olursa olsun sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. İkincisi, olayı daha da tırmandıracak, daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz. Burada itidal önemlidir. Karşılıklı olarak şiddetin artırılmasının daha kötü, daha vahim sonuçları olacaktır." açıklamasında bulundu.

Bölgede müzakereye, diplomasiye dayanan barış ve huzur ortamının olması gerektiğini her zaman ifade ettiklerine dikkati çeken Çelik, "Şiddetin daha fazla tırmanmasından kaygı duyduğumuzu ifade ediyoruz. O sebeple bütün tarafları şiddeti daha da tırmandıracak adım atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz. Çok yakından takip ediyoruz, sürekli bilgi alıyoruz. Dışişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili bütün birimlerimiz takip ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da yakın takibinde. Biz de parti olarak yakın takip ediyoruz." dedi.