AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, fahiş fiyatlar üzerinden zincir marketlere tepki göstererek, "Bunca rezilliğe rağmen kalıcı çözüm üretemiyorsak, bunun siyasi faturası ağır olur." açıklamasında bulundu. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Dün, vatandaşlar yağ almak ve stoklamak için marketlere akın etti. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Türkiye geçtiğimiz yıl 2 bin 200 çeşit tarım ürünü ihraç etti Bakan Yumaklı duyurdu: Türkiye geçtiğimiz yıl 2 bin 200 çeşit tarım ürünü ihraç etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bunun üzerine Twitter hesabından, "Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır, ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır, asılsız iddialara itibar etmeyin, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." değerlendirmesinde bulundu.

''Bunun siyasi faturası ağır olur''

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar ise, marketlerdeki ayçiçeği yağı üzerinden gelen tepkileri değerlendirerek partisine çözüm çağrısında bulundu. 

Tayyar, sosyal medya hesabından ''Zincir marketlerle ilgili bu kaçıncı fahiş fiyat, stok tartışması? Vatandaşın ne kusuru var? Neyi, niye boykot etsin? Önce biz üzerimize düşeni yapalım sonra vatandaştan destek isteyelim. Bunca rezilliğe rağmen kalıcı çözüm üretemiyorsak, bunun siyasi faturası ağır olur.'' paylaşımında bulundu. 

İlginizi çekebilir