Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya bağlı olarak çalışan uzman çavuşların vefat haberi yürek burktu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya bağlı olarak çalışan dört uzman çavuşun mobin ve baskılardan ötürü vefat etmesi haberini Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici sert tepki göstererek açıkladı. 

Yaptıkları görev itibari ile zor şartlar altında kadrosuz ve mesleki güvencesiz olarak çalışan  uzman çavuşlar haklarını aramaya çalışırken vefatlarının ardından bıraktıkları mektup ortaya çıktı.

 Uzman Çavuş Ökkeş Gök, Uzman çavuş Ümit Sayhan, Uzman Çavuş Yavuz Atman ve İskenderun’da ismi bilinmeyen bir uzman çavuşun mektup bıraktığı belirtildi.

Habere ilişkin hükümet tarafından bir açıklama gelmezken olay sosyal emdya da büyük tepkilere sebep oldu.

ALİ TİLKİCİ'DEN TEPKİ!

Uzmanlar federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, konuya dair yaptığı açıklamalarda,  “Bir günde ayrı birliklerde ayrı olaylar nedeniyle 4 Uzman Çavuş ne yazık ki intihar etti. Amirleri tarafından Baskı mobing tehditin etkili olduğu Uzman Çavuş Ökkeş Gök’ün bıraktığı mektupta açıkça görülüyor. Uzman çavuş Ümit Sayhan, Uzman Çavuş Yavuz Atman ve İskenderun’da  bir uzman çavuşta intihar etti. İdari tahkikatları sürüyor. En ufak bir hatada mesleğiyle tehdit etme hakkını amire verirseniz bu çocukların vebaline girersiniz. Her 4 olayın takipçisiyiz. Sebep olan her kim ise gerekli cezayı alana kadar davaların peşini bırakmayacağız” diyerek tepki gösterdi.

Uzman çavuşunun bıraktığı not.

MSB bildirdi: Irak'ta 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB bildirdi: Irak'ta 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi