Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

Türk Silahl Kuvvetleri'ne bağlı olarak  çalışan uzman çavuşlar, 3269 sayılı kanunda yer alan yönetmeliğe göre sözleşmeli olarak istihdam edilmektedirler. Uzun yıllar boyunca TSK bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan  askerler kadro talebini bir kez daha yineledi.

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

Vatani görevlerini tehlikeli sınırlarda icra eden uzman çavuşlar, 37 yıldır kadro beklerken, diğer yandan Uzmanlar Federasyonu Ali Tilkici'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla askerlere mesleke güvence verilmesinin altını çizdi.

Uzman Çavuşlar Günü Neden 12 Kasım? - Asayiş Gazetesi

UZMAN ÇAVUŞLARIN İSTEKLERİ

1-Uzman çavuşlar kadro istiyor

2-Mesleki güvence istiyor

3-Özlük haklarının düzeltilmesini istiyor

4-926 kanununa tabi olmak istiyor

12 KASIM NE GÜNÜ? | 12 Kasım Dünya Uzman Çavuşlar Günü mesajları - Son  dakika Haberler haberleri ...

ALİ TİLKİCİ'DEN UZMAN ÇAVUŞLAR İÇİN KADRO TEPKİSİ!

Uzmanlar Federasyonu Ali Tilkici  3269 sayılı kanunda yer alan yönetmeliğe sözleşmeli olarak istihdam edilen uzman çavuşlar için kadro vurgusu yaptı. Uzman çavuşların uzun yıllar boyunca kadro beklediğinin altını çizen Tilkici yapmış olduğu açıklamada,

UZMANLAR FEDERASYONU BAŞKANI ALİ TİLKİCİ,

''8-5 çalışan Sözleşmeli memurlara mesleki güvence kadro verenler devletin bir müddet için ihtiyacı üzerine çalıştırılan mevsimlik işciye Kadro verenler hizmetlisine, geçicisine taşeronuna kadro verenler asıl imamlık sınavını kazanamayan vekil imama müezzine kadro verenler! Hatırlatayım eksi bilmem kaç derecede Vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapan kahraman uzman çavuşlar kadro bekliyor mesleki güvence bekliyor. Vatan savunmasının sözleşmesi Olmaz. Vallahi Vebal var Bilesiniz!'' Şeklinde yapmış olduğu açıklamada tepkisini dile getirdi.