Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Meclis'te düzenlenen özel oturumda konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Rusya - Ukrayna savaşına da değinen Scholz, "Savunma harcamaları için 100 milyar avroluk özel bir fon kuruyoruz. Fonları gerekli yatırımlar ve silahlanma projeleri için kullanacağız." dedi. Alman Şansölye bundan böyle her yıl gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde ikisinden fazlasını savunmaya yatıracaklarını söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını kınayarak "Dünya artık önceki dünyayla aynı değil." dedi. 

"Putin savaş çığırtkanlığı yapıyor"

 Almanya Başbakanı Scholz, "Putin gibi savaş çığırtkanlığı yapanlara sınırlar koyabilme gücünü toparlayabilir miyiz? Putin kendisini uluslararası toplumda ofsayta düşürüyor." ifadelerinde bulunarak Putin'e sert çıkıştı.

Bu savaşın Ukrayna için felaket olacağını, ancak aynı zamanda Rusya için de bir felaket olacağının görüleceğini belirterek, Avrupa'da barışın güvence altına alınması için ihtiyaç duyulan her şeyin yapılacağını vurguladı. "Putin'in tarihselleştirdiği yazıları okuyan, onun Ukrayna'ya savaş ilanını izleyen veya benim gibi onunla saatlerce konuşan hiç kimsenin başka şüphesi olmaz. Putin bir Rus İmparatorluğu kurmak istiyor." sözleriyle düşüncesini göstermiş oldu.

ilginizi çekebilir