Bugün yapılan habere göre Almanya Ukrayna'ya yaklaşık 60 zırhlı savaş aracının teslimatını onayladı.

Die Welt gazetesine göre hükümet, Çek Cumhuriyeti'ne daha önce Almanya'ya ait olan BMP-1 tipi piyade savaş araçlarını devretme izni verdi.

Zırhlı araçların teknik incelemenin ardından önümüzdeki haftalarda Ukrayna'ya teslim edileceği bildirildi.

Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı Diplomaside bir ilk! Yapay zeka destekli Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tanıtıldı

Eski Doğu Alman ordusuna ait savaş araçları 1990'ların sonunda İsveç'e devredildi ve daha sonra Çek Cumhuriyeti'ndeki bir şirkete satıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky , Avrupa ülkelerine defalarca ülkesine ağır silahlar, tanklar ve savaş uçakları tedarik etme çağrısında bulundu.

Almanya, ABD ve diğer müttefiklerinin Ukrayna'ya silah tedarik etme çağrılarına uzun süre direndi, ancak Rusya'nın askeri saldırısının ardından uzun süredir devam eden politikasını tersine çevirdi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya karşı başlayan savaşı, diğerlerinin yanı sıra Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere'nin Moskova'ya sert mali yaptırımlar uygulamasıyla uluslararası öfkeye yol açtı.

BM tahminlerine göre Ukrayna'da en az 1.276 sivil öldü ve 1.981 kişi yaralandı, gerçek rakamın çok daha yüksek olmasından korkuluyor.

BM mülteci ajansına göre, 4,1 milyondan fazla Ukraynalı da diğer ülkelere kaçtı ve milyonlarca ülke içinde yerinden edildi.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.