EYT mücadelesi yıllardır süregelen bir sorun haline dönüştü. EYT sorunu tüm ülkenin gündeminde yerini koruyor. EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve EYT Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak bu mücadelede EYT'li vatadanşların yanında olarak kazanılmış haklarının verilmesi için uğraşıyor. Alper Özüpak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak EYT konusuna ilişkin önemli ifadeler kaydetti.

"Formüller bizim mağduriyetimizi giderecek mi?"

İşte Özüpak'ın açıklaması:

"Formülle yatıp formülle kalkar oldu EYT kitlesi…

Ömer Fethi Gürer'den staj ve çırak, Bağ-Kur tescil, TYP çalışanları ve taşeron işçilere ilişkin öneri Ömer Fethi Gürer'den staj ve çırak, Bağ-Kur tescil, TYP çalışanları ve taşeron işçilere ilişkin öneri

Bizler, ilk günden itibaren tek formülümüz olduğunu söyledik ve 4447 sayılı kanunun geriye aleyhte işletmesinin iptali ile bütün mağduriyet bitecektir dedik. Tek formül olarak 1999 öncesi gasp edilmiş haklarımızı istediğimizi kamuoyuna açıkladık. Buna karşı her formüle razı olan bir yapı karşımızda oluşturmak için bir çaba içine girildi ama nafile 20 yıldır ülkemizi yönetenler EYT kitlesini bölemediler. Artık yurdum insanı siyasilerin yalanlarından bıkmış usanmış durumda ve ne yaparlarsa yapsınlar kitle yine yan yana ve omuz omuza; her gün ülkenin gündemi olmaya devam ediyor.

Formüller bizim mağduriyetimizi giderecek mi?

8 Eylül 1999’dan önceki her arkadaşımızın mağduriyeti giderilsin diyerek bizler tek formül üzerinden hareket etmekteyiz. Eski ya da yeni EYT’li diye bir kavramımız yok. Mağduriyet yaşayan her arkadaşımızın yanında olmaya devam edilmeli ve her mağdur da bunu iyi kavramalıdır.

Bizler formüllere razı olmadığımız için biat eden, her formüle razı olanların ortaya çıktığını da unutmayalım.

Bizler bugüne kadar hiçbir siyasi parti argümanını kullanmadık. Siyasilere kendimizi kullandırmadan mücadeleye devam ediyoruz.

Müjde müjde diyerek ortaya çıkan ve bayramda bu iş bitti diyerek insanların umutlarıyla oynayanlardan hiç olmadık. Her zaman temkinli hareket ederek muhalefet ve iktidarın kayığına hiç binmedik; esas karın ağrıları da bundan kaynaklıdır. Bu tavizi vermeyen EYT Federasyonu bugün yine aynı olduğu yerdedir.

Gönül Boran Özüpak vekil olacakmış ve bunun üzerinden EYT’yi kullanıyormuş…

Biz hiçbir zaman siyaset yapmak için yola çıkmadık. Haklarımız için mücadele eden EYT derneklerinin başkanları ve yöneticileri olarak mağduriyetler bizi nereye taşırsa orada hak aramaya devam edeceğimizi her zaman her yerde söyledik ve buna da devam ediyoruz

5 yıldır gece gündüz aralıksız EYT için çaba harcayan bütün dernek başkanlarımızın milletvekili olmasını ve adaylaşmalarını canı gönülden destekliyoruz ve inşallah başkanlarımıza bu teklifler siyasi partilerden gelir. Meclise bakıyoruz kaç vekil halk için mücadele ediyor?

Kaç tanesi halkın arasında?

STK’lardan gelen vekiller halkın arasından halkın sorunlarına yakın temas ettiklerinden dolayı her zaman halk için çalışmaya gayret edeceklerdir etmelidirler.

Gönül Başkan’a gelince de; bize göre bakan olmalıdır. Bu kadar kitleyi kırmadan dökmeden yönetmeyi başarmış, ülkemizin sorunlarına da bu şeklide hakkaniyetli davranarak gerekli çalışmaları da yapacaktır. Bunu biz EYT kitlesi olarak canı gönülden destekliyoruz.

Bizler; yani yıllardır kıt kaynaklarla mücadele eden ve ülkenin gündeminden düşmeyen EYT mağdurları bütün mağduriyet yaşayanlara da örnek olmaya devam ediyor.

Haklı davamızda bugün gelinen noktada her gün yeni formüllerle bizim kafamızı karıştırmaya gayret edenler bunu başaramayacaklar. Bizler gasp edilen 1999 öncesi haklarımızla emekli olacağız ve yeni mağduriyetler yaşanmaması için de yeni formülere karşı bütün EYT’lileri birlik beraberlik için mücadele etmeye davet ediyoruz…"