Geçtiğimiz günlerde ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram hali, güne yükselişle başladı. 

İsrail ile İran arasındaki gerilimde mevcut durum ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına yönelik belirsizliklerin etkisiyle rekor seviyesinden gerileyen altının ons fiyatı 2 bin 321 dolara kadar yükseliş gösterdi.

Ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı ise saat 10.58 itibarıyla 2 bin 431 liradan işlem görüyor. 

Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor? Merkez Bankası'ndan dikkat çeken açıklama: Kirada yüzde 25 zam sınırı ne zaman kalkıyor?

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

• Çeyrek altın: 4 bin 135 TL

• Yarım altın: 8 bin 395 TL

• Cumhuriyet altını: 16 bin 464 TL 

Analistler, dün ABD'de açıklanan verilerin öngörülerin altında kalarak ekonomik aktiviteye yönelik zayıf sinyaller vermesinin, ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl içinde faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin beklentiyi artırdığını ifade etti.

Para piyasalarında Fed'in mayısta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını belirten analistler, Bankanın haziranda faiz indirimine başlama ihtimalinin yüzde 15, temmuzda başlama ihtimalinin yüzde 44 ve eylülde başlama olasılığının yüzde 69 ile fiyatlandığını belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, kısa vadeli dış borç istatistikleri ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişleri verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 300 ve 2 bin 250 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 350 ve 2 bin 370 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu aktardı.

Editör: Yudum Özel